Jämnt inför SSK-avgörandet 2017

Vilka vinner respektive klass och vem blir SSK-mästare 2017?

Ja, svaret får du på Kinnekulle ring den 23 september när SSK-serien 2017 ska avgörs.

Här kommer det bli många nagelbitare när alla laddar för säsongens sista race i VolvoCupen, Renault Junior Cup, SSK Klass 1, SSK Klass 2, SSK Klass 3, SSK Classic m.m. Vi gästas också av sportvagnsklassen Radical, som även dom kör final denna helg.
På söndag kan du njuta av Sveriges snabbaste långloppserie – ERCup, som bjuder på ett rafflande 6-timmars race. 

När vi kollar in läget i SSK-klasserna så kan vi konstatera att Stian Theodorsen redan avgjorde VolvoCupen i Karlskoga då han nu har ointagliga 838 poäng. Tvåa är Daniel Raatikainen på 706 poäng, och trea Filipe Skagerfält på 604 poäng. Håkan Malmborg skuggar på fjärdeplats med 582 poäng.

Det intressanta här är att Stian har en liten chans att bli SSK-mästare 2017, med förutsättningen att det går sämre för dom andra utmanarna.

En av titelutmanarna som också siktar på att bli SSK-mästare, är Eric Nilsson i Renault Junior Cup, som ledder den klassen 892 poäng och är även han klar mästare innan finalen. Tvåa är Michael Haflidason Häussler på 674 poäng och trea Elliot Sjögren på 664 poäng. Fyra är Anton Bergström på 640 poäng, som har kommit oerhört starkt på slutet av säsongen och tog för övrigt sin första seger i klassen senast i Karlskoga. Vi hoppas han fortsätter i klassen 2018.

Eric - klar mästare i Renault Junior Cup 2017. Men han kan även bli SSK-mästare...
Eric – klar mästare i Renault Junior Cup 2017. Men han kan även bli SSK-mästare…

På EXAKT samma poäng som Eric har vi Joakim Carlsson i SSK Klass 3-C, som toppar den klassen på – ja, precis 892 poäng. Båda två har haft en oerhört jämn formkurva och har bara missat topp 3 en enda gång under säsongen. Så om det nu skulle bli så att både Eric och Joakim vinner var sin final, där vi förutsätter att båda får 100 poäng för seger (en seger ger 100 poäng om det är 10 stycken eller fler i klassen), så kan det faktiskt bli så att vi får två SSK-mästare 2017. Snackar om viktig seger…!

Joakim kan också bli SSK-mästare 2017.
Joakim kan också bli SSK-mästare 2017.

Kollar vi in läget i resten av SSK Klass 3 så hittar vi i C-klassen Samuel Johansson bakom Joakim på 698 poäng. Trea är Martin Jarl på 528 poäng. I B-klassen återtog Martin Sventén ledningen efter dubbelsegern i Karlskoga. Han toppar nu tabellen på 400 poäng, tvåa är Simon Olsson på 354 poäng, och trea är Mats Blomqvist på 273 poäng. I A-klassen ledder nu Otto Tjäder efter att Lars Brandström fick kasta in handduken i Karlskoga. Otto har nu 370 poäng och Lars tvåa på 294 poäng. Trea är den regerande SSK-mästaren Filip Sandström på 220 poäng. Filip som tävlar så mycket han kan i SSK mellan racen i Citroen DS3 Cup där han kör i år.

I SSK Klass 2 ledder Malin Hellman på 427 poäng och blir svår att nå för grabbarna i år. Kampen står istället mellan Mikael Levander som är tvåa på 311 poäng, Svante Lundkvist trea på 291 poäng och Gunnar Olárs fyra på 270 poäng. Glöm då inte bort att Gunnar vann dubbelt senast i Karlskoga!

Malin Hellman visar grabbarna vem som är bäst.
Malin Hellman visar grabbarna vem som är bäst.

I övrigt ledder Kjell Karlsson SSK Klass 1 före Ella Benje och Jan O Gustavsson och i SSK Classic ledder Ulf Andersson före Stefan Axelsson och Jörgen Adlén.

På lördag kväll är det prisutdelning för hela serien på Folkets Park i Götene. OBS! anmälan om ni vill äta till info@sskracing.com

Välkomna till Kinnekulle och SSK-finalen 2017. OBS!!! Fri Entré.