Eric Nilsson siktar på DTM

Glimminge-föraren Eric Nilsson vann Renault Junior Cup totalt 2017 efter en jämn poängskörd hela säsongen. Men nu väntar en ny utmaning, Eric ska nämligen köra Citroen DS3 Cup 2018. Men målet på sikt är att få köra i DTM…

Namn: Eric Nilsson.

Ålder: 14 år.

Bor: Glimminge.

Familj: Mamma Susanne och pappa Peter.

Gör: Går i åttonde klass på Göingeskolan i Broby.

Aktuell: Totalseger i Renault Junior Cup 2017.

Eric i mitten körde hem totalsegern i Renault Junior Cup 2017.
Eric i mitten körde hem totalsegern i Renault Junior Cup 2017.

Eric Nilsson vann klassen totalt 2017 före Anton Bergström och Michael Haflidasson-Häussler, där Eric ändå fick oväntat hårt motstånd av debutanterna Anton Bergström och även Elliot Sjögren tidigt på säsongen. Men han håll sig kall och kunde plocka dom viktigaste poängen för att vinna totalt. Eric hade även chansen att bli SSK-mästare i år, men Anton bjöd på hårt motstånd runt Kinnekulle den 23:e september och gav inte Eric det andrum och den segern som han hade behövt. Anton körde senare om och vann finalracet. Istället kunde Joakim Carlsson (SSK klass 3) ta hem SSK-titeln 2017. Men Eric var i efterhand nöjd med sin totalseger i klassen och sa så här efter två år i Renault Junior Cup.

–  Jag har alltid tyckt om bilar, så den här klassen har varit perfekt för mig, där man får chansen att köra bil tidigt i karriären. Sen har jag lärt mig mer och mer för varje race, vant mig vid hur bilen ska vara inställd och förmedlat det till farsan. Det är det viktigaste och det som gör att det går fort.

Nästa år kommer Eric att köra i den nordiska serien Citroen DS3 Cup, där han kommer ta upp kampen med dom danska, norska, finska och även några svenska förare. Eric är laddad och kommer ge sig in i kampen med dom något äldre och mer erfarna konkurrenterna som redan kört några säsonger i klassen.

Teamet har redan hämtat hem den nya tävlingsbilen, så man passade på att testa den under mek- och sponsorhelgen på Kinnekulle den 7-8 oktober, där Eric även avslöjade sin framtidsdröm.

– Målet är ju att en dag få köra i DTM!

Eric testade sin nya tävlingsbil under mek- och sponsorhelgen på Kinnekulle.
Eric testade sin nya tävlingsbil under mek- och sponsorhelgen på Kinnekulle.

Läs en intervju med Eric i Norra Skåne. Klicka på länken nedan:

http://www.nsk.se/2017/10/10/racingtalangen-som-annu-inte-har-korkort/