Nya racerförare på mekhelgen

SSK´s Mek- och Sponsorhelg på Kinnekulle har länge varit en tradition där många väljer att köra slut på dom sista däcken eller bjuda sina mekaniker och sponsorer på en åktur som dom sent ska glömma. Flera tar också chansen att testa nya bilar eller inställningar inför nästa år.

Under Mek- och sponsorhelgen bjöds det också in till licenskurs för dom som ska börja sin racingkarriär 2018. I år var flera av dom juniorer som hade teori under fredagen och praktik på banan under lördagen. Några hade aldrig kört ”riktig” bil innan så dom tog vara på chansen nu när dom fick möjlighet att lära sig banan med hjälp av en instruktör. Några kommer att köra i SSK´s Renault Junior Cup, som fortsätter att vara bra instegsklass för ungdomar mellan 13 och 18 år.

Axel Wadsten blir en av dom nya förarna i Renault Junior Cup 2018.
Axel Wadsten blir en av dom nya utmanarna i Renault Junior Cup 2018.

I övrigt körde alla förare oavsett racingklass så mycket dom bara orkade runt Kinnekulle ring. Många tog möjligheten att testa nya tävlingsbilar, spårval och inställningar inför nästa säsong. Många hade också monterat i en passagerarstol i sina tävlingsbilar för att kunna bjuda sina sponsorer, men också nära och kära på en riktig åktur rumt banan. Filipe Skagerfält, Pernilla Nyström, Sanna Andreasson och Richard Bertilsson från VolvoCupen var några som bjöd sina anhöriga på en åktur som dom sent ska glömma.

– Fy fasen vad fort det gick, trodde aldrig att det skulle gå att köra så med en Volvo original runt denna bana. Speciellt inte under bron! Sa en av alla passagerare som fick åka med VolvoCup-gänget.

Filipe Skagerfält bjöd på några riktiga fullfartsvarv i sin 940.
Filipe Skagerfält bjöd på några riktiga fullfartsvarv i sin 940.