Rapport från Jarls & Team 4 Food

Helsingborgsbaserade gänget i Jarl Motorsport och Team 4 Food har länge tävlat med olika BMW-modeller, men nu lämnar dom en rapport inför säsongen 2018 och då blir det ett annat bilmärke i vagnparken. Båda teamen tävlar i SSK Klass 3, som är en modifierad klass där det mesta är tillåtet ur bilbyggarperspektiv. Man får alltså bygga sin bil efter egen fantasi och utveckla den efter dom möjligheter man har. Något som passar dessa herrar riktigt bra, då dom gillar att bygga på sin bilar och mäta sina krafter på banan. Det blir garanterat inget undantag i fortsättningen, nu när dom har nya muskelmaskiner att skruva på.

Hej Sten Jarl, du har bra koll på läget, vad händer i teamen inför 2018?

– Hej, jo vi jobbar på inför nästa år och Simon Olsson i team 4 food kommer köra SSK Klass 3-C med en V8 Thundercar – Ford Mustang som tidigare körts av Andreas Ahlberg för Kågereds racing i V8 Thundercars. Ronny Olsson ger inte upp, utan kommer fortsätta med uppdateringar på BMW Z4. Martin Jarls BMW får ny kaross och lite uppdateringar.

Simon Olssons nya Ford Mustang.
Simon Olssons nya Ford Mustang.

Vad kommer du själv köra nästa år?

– Troligen en Thundercar Camaro, då min BMW ALMS-V8 straffas hårt pga 4 ventil och vikten. Har även bud på den bilen. Men annars är den helt återställd med sista evon, nu med karbon tak och det lätta karbonkitet. Känns fel att vikta upp den, då den ska väga 200 kg.

OK, kul att ni jobbar på. Vad får Martins BMW mer specifikt för uppdateringar då?

– Förutom karossbyte väntar vi på positivt svar på ny GT-3 restriktor, då får vi ner vikten med ca 200kg. Även den gula GT-R e36 verkar komma till start.

Så här kommer Martins BMW troligen se ut.
Så här kommer Martins BMW troligen se ut.

Kommer ni köra fler klasser med dessa bilar under 2018?

– Inte som det ser ut just nu. SSK-serien är det som gäller! 🙂

Kul att ni satsar på SSK, ni verkar trivas bra i Klass 3?

– Absolut, denna satsning vi gör nu sträcker sig över 3 år. Så vi tänker långsiktigt.

Vet att du även haft kontakt med andra förare inför nästa år, hur är intresset?

– Samtal har förts med förare i danska Special Saloon, även en del i norska GT-serien har hört av sig. Förhoppningsvis ska SSK Klass 3-C mönstra 25-30 bilar 2018.

Det ser vi fram emot, vi ses till våren!

– Det gör vi! 🙂