Lägg din röst på Ella Benje!

Ella Benje från Trollhättan tävlar i SSK Klass 1 med en VW Golf. Detta som är lite av en instegsklass till racing i SSK-serien, där man ska få chansen att lära sig grunderna i att hantera bilen. Detta har Ella gjort med den äran under sina 3 år i klassen, så bra att hon nu är nominerad till Ronnie Peterson-priset 2017. Ett nyinstiftat pris som delas ut av tidningen auto motor & sports och går till landets bästa bilförare: De förare som du kan rösta på har nominerats av minst tio läsare.” Ella vann sin klass i SSK de två första säsongerna, tvåa 2017. Målet för i år är att tävla i STCC.” Länk till röstningen finner du längst ned på sidan. Prisutdelning sker i mitten på mars.

Namn: Ella Benje

Ålder: 23 år

Bostadsort: Trollhättan

Klubb: Rasbo MK

Yrke: Student (men snart mekanikkonstruktör inom Automotive)

Tävlindsbil: VW Golf V

Aktuell: Nominerad till Ronnie Peterson-priset 2017

Ella har många segrar i SSK Klass 1.
Ella har många segrar i SSK Klass 1.

Hej Ella, Hur känns det att vara nominerad till Ronnie Peterson-priset 2017?

– Det känns otroligt hedrande, överraskande och stort för mig. Känns inte riktigt som att jag platsar in på listan bland alla dessa stora namn, men är väldigt glad över nomineringen jag fått!

Har du trivts bra under dina första år i SSK-serien?

– Jag har trivts otroligt bra i SSK, det är en så himla trevlig stämning när man är där, alla hjälps åt och det är lite som att ha en sommarfamilj med samma intresse. Tävlingarna är bra anordnade och funktionärerna är strålande!

Kommer du köra några race i SSK under 2018?

– Ja det kommer jag nog att göra, ju mer tid på banan desto bättre. 🙂

Hur har du utvecklats som förare under åren i SSK Klass 1?

– Jag har gått från att vara osäker och en ovan förare som fladdrade runt på regn till en mer självsäker, snabbare och klokare förare. Känns verkligen som att jag gått från att vara en riktig gröngöling till en betydligt mycket mer erfaren förare, även om jag fortfarande har mycket kvar att lära.

Vad vill du förbättra i din körning?

– Det jag måste träna på är att köra i regn och våga ta i lite mer.

Ella i ledning före Kjell Karlsson och Jan O Gustavsson.
Ella i ledning före Kjell Karlsson och Jan O Gustavsson.

Vad var det som lockade dig att börja med racing?

– Racing och motorsport har alltid funnits nära i släkten men när jag var iväg och tävlade hos krutcupen och insåg att jag var konkurrenskraftig och när morfar sa att jag körde riktigt bra och likt min moster Annika kände jag att `det här är min grej` och fick blodad tand direkt.

Vad skulle du ge för tips till dom tjejer som funderar på att börja med racing?

– Prova, det finns inget bättre! Men risken finns att du inte kan sluta.. Ta kontakt med någon som redan kör för tips och coachning, det underlättar att ha någon med sig som kan hela ”cirkusen”.

Ditt mål är ju att köra STCC, men har du någon drömbil som du skulle vilja tävla med?

– Det vet jag inte, än så länge har jag bara provat ett par olika bilar så kan inte direkt säga vad jag skulle tycka om att köra men jag vill prova på att tävla i många olika typer av bilar för att hitta den perfekta tävlingsbilen för mig.

Tack Ella och lycka till!

– Tack!

Länk till nomineringen: http://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20171214/det-ar-dags-for-ronniepriset/