Ta din racinglicens hos SSK

Somliga drömmer om att köra racerbil! Antingen du är ung eller gammal, nybörjare eller rutinerad, eller fått ett återfall så är du välkommen till SSK och SSK-Serien. Vi driver Sveriges bästa racingserie. Kommer du till oss som tävlande, gör vi allt för att du skall trivas, träffa nya kamrater och hitta gemenskap i din hobbyutövning. Vi jobbar också effektivt för att du skall få råd att köra, så alla oavsett storlek på plånbok ska kunna vara med och tävla.

Många juniorer har tagit sin licens hos SSK för att börja köra tävlingsbil redan vid 13-års ålder.
Många juniorer har tagit sin licens hos SSK för att börja köra tävlingsbil redan vid 13-års ålder.

I SSK-serien kan du räkna med att vi alltid jobbar för att du ska kunna köra på dom bästa arrangemangen. Här kan du se men också tävla mot en härlig blandning av bilar i en rad olika klasser, där alla hjälps åt i depån för att så många som möjligt ska kunna vara med på startlinjen.

SSK-serien består av: SSK Klass 1 (instegsklass – standardbilar), SSK Klass 2 (bilbyggarglädje – modifierade bilar), SSK Klass 3 (Rörrams/fabriksbilar – GT Klass), SSK Classic (Historiskt – gamla SSK-bilar), Renault Junior Cup (juniorklass – från 13-års ålder), VolvoCupen (Maximal racing-Minimal kostnad – standard klass).

En bra blandning av bilar i SSK-serien.
SSK-serien bjuder på en bra blandning av bilar.

Vill du ta racinglicens anordnar SSK i regel två kurstillfällen per år. En kurs på våren i samband med testhelgen på Kinnekulle (den 21-22 april 2018) och en på hösten under mek- och sponsorhelgen på Kinnekulle (den 13-14 oktober 2018). Teori på fredagen och praktik på lördagen. OBS! det är inget krav på att du måste ha tävlingsbil under själva licenskursen. Vid stort intresse kan det även gå att ordna ytterligare ett kurstillfälle under året. Mer info om tider och priser för årets kurser kommer här på hemsidan framöver.

Vi behöver även fler funktionärer för att våra arrangemang ska vara effektiva men också roliga att titta på. Så är du intresserad av att uppleva racing från insidan? Skicka då ett mail till info@sskracing.com så får du möjlighet att medverka vid någon av våra funktionärskurser.

Välkommen till SSK och SSK-Serien! Vi gör allt för att du skall trivas!