Äntligen är vi igång!

Testhelgen på Kinnekulle är en tradition som lockar många förare att köra bort den värsta rattrosten innan säsongen drar igång på allvar – så även i år. Förare från flera av landets olika klasser kom för att även testa dom senaste uppdateringarna på bilen. En del testade också sina senaste byggprojekt, som vi hoppas få se på banan någon gång under året.

Omkring 100 förare var på plats på Kinnekulle under testhelgen den 21-22 april som inledes med licenskurs på fredagen, där vi glädjande nog återigen fick se ett gäng junior på banan som kommer köra i SSK´s egna Renault Junior Cup. 6 nya förare har bokat startnummer till klassen 2018, så det ser onekligen lovade ut inför säsongspremiären på Mantorp den 5-6 maj. (Just nu är det 17 förare anmälda i Renault Junior Cup).

En av dom förare som tog licens på mekhelgen i höstas och kommer köra i just Renault Junior Cup är Axel Wadsten, SMK Västerås. Axel har tidigare tävlat i karting och sa så här efter testet:

Riktigt kul! tiderna blev bättre och bättre mot slutet. Nu längtar ja till att säsongen ska dra igång, där målet är att ta mig i mål alla tävlingar så får vi se var det slutar poängmässigt. 

SSK´s testhelg på Kinnekulle Ring med många juniorer.
SSK´s testhelg på Kinnekulle Ring med många juniorer.

En annan förare som besökte testhelgen var Anders Conradzon från Stockholm. Anders körde en BMW E46 i SSK Klass 3-C 2017 och just denna bil har han och teamet uppdaterat under vintern och den ska bli en het utmanare i SSK under året avslöjar Anders:

– Ja, vi har gjort lite justeringar så nu kommer det gå undan, en viss herr Carlsson som kör Porsche kommer få sina fiskar varma i år! 🙂

Men Anders hade med sig ytterligare en bil till Kinnekulle. Här berättar han varför:

– Jo, ja vill ju köra så mycket som möjligt, så ja köpte mig en Camaro för V8 Thunder Cars. Tanken är nu att köra alla race i V8 TC plus alla SSK och lite inhopp i ERCup. Ska bli kul. Premiären blir tuff, Knutstorp på lördag och Mantorp på Söndag. Men många race! 🙂

Anders Conradzon kör BMW E46 i SSK Klass 3.
Anders Conradzon kör BMW E46 i SSK Klass 3.

En annan förare som gör comeback i SSK Klass 3 under året är Leif Andersson från Årjäng i en Sunbeam Alpine GT44. Tyvärr gick inte bilen som det var tänkt efter alla uppdateringar så Leif fick lasta efter bara 3 körda varv och var givetvis besviken:

– Den gick varmt direkt så det var ingen idé att chansa, bara lasta och åka hem så får ja fundera på hur ja ska lösa det där med kylningen. Kanske bygga till några stora ”gälar” på sidorna som kanske kan hjälpa. Så premiären på Mantorp är nog bara glömma. Men ja kommer tillbaka.

Vi hoppas få se Leif senare under året med sin Sunbeam Alpine.
Vi hoppas få se Leif senare under året med sin Sunbeam Alpine GT44.

I VolvoCupen var det som vanligt bra drag. Även här var det några nya förare på plats som laddade extra hårt för att visa upp sig inför sina nya konkurrenter. Nya förare 2018 är b.l.a Adam Olinson, Volvo S40, Michael Aaron Haflidason Häussler, Volvo S40, Filip Sjögren, Volvo S40, William Gunnarsson, Volvo S40.

Flera förare testade dom nya däcken under helgen och samtliga var nöjda. Låter lovande inför säsongen 2018.

Regerande mästare i VolvoCupen är Stian Theodorsen från Norge som har sålt sin Volvo S40 och kommer 2018 bli den första föraren på 10 år som kör en Volvo 240 i klassen. Stian berättar:

– Ja ville testa något annat efter dessa framgångsrika år i S40, så ja köpte en Volvo 242 som stått still sedan SSK på Falkenberg 2008. Så det ska bli spännande att köra bakhjulsdrift i år.  Ja tror inte att ja kan försvara min titel, men en pallplats är målet, och på sikt kanske få se fler 240-modeller på banan i VolvoCupen 🙂

Stian i sin klassiska Volvo 242. Rune Foss var en tidigare chaufför.
Stian i sin klassiska Volvo 242 på Kinnekulle. Rune Foss var en tidigare chaufför.

I SSK Klass 2 fick vi se ett antal förare som hade förhoppningen att förbättra sina resultat under 2018. Bland annat Richard Edberg som hoppas få ordning på sin Mazda RX-7 i år. Svante Lundkvist kör Opel Ascona B och kämpar på med att få bättre fart på bilen och sig själv :-). Gunnar Olárs har fixat ny kulör på sin Vauxhall Chevette och kommer bli otroligt snabb i år, om vi ska tro honom själv. Malin Hellman var ej på plats med sin BMW men hoppas vara klar till premiären på Mantorp.

Gunnar Olárs från Alunda kör Vauxhall Chevette i SSK Klass 2.
Gunnar Olárs från Alunda kör Vauxhall Chevette i SSK Klass 2.

Testhelgen lockar som vi nämnde tidigare förare från olika klasser och i år såg vi flera från bland annat Legends, SPVM, RHK, Ginetta, Radical, Shortcar och Norska GT. Vi tackar alla som gjorde detta möjligt, men denna gång riktar vi ett extra stort tack till Hellmans KÖK Mat & Catering som kommer driva restaurangen på Kinnekulle under 2018. Mycket gott betyg efter helgen från flera håll.

Vi ses på Mantorp Park 5-6 maj!