Poängläget inför deltävling 5

Den 8:e september avgörs deltävling 5 i SSK-serien på Gelleråsen utanför Karlskoga. En viktig rond att gå för förarna nu när det gäller att samla så mycket poäng som möjligt till finalen på Kinnekulle i slutet av september. Vi tar en titt på poängläget som det ser ut efter Raceweek.

I SSK Klass 2 har förarna åkt lite berg- och dalbana i tabellen efter tekniska missöden och annat. Men Anders Svensson hade en lyckad helg under Raceweek som gav säsongens första dubbelseger och serieledning i klassen. Gunnar Olárs som hade chansen att hänga på i toppen, bröt båda racen på Kinnekulle och nollpoäng i protokollet. Observera att dom gånger Gunnar har tagit sig i mål i år har det blivit seger! Svante Lundkvist är den enda föraren som har tagit poäng i alla tävlingar i år och ligger tvåa. Hans Fridén har kört få race, men dom har gått bra och han är nu trea.

Topp 3 SSK Klass 2: 1:a Anders Svensson 385 poäng. 2:a Svante Lundkvist 311 poäng. 3:a Hans Fridén 213 poäng.

Svante Lundkvist har tagit sig i mål i alla race i år och ligger på andra plats i klass 2.
Svante Lundkvist har tagit sig i mål i alla race i år och ligger på andraplats i klass 2.

Elliot Sjögren har tagit femma segrar av åtta möjliga i Renault Junior Cup och har just nu flest poäng av alla förare i SSK-serien. Elliot toppar tabellen före Anton Bergström. Bakom dessa två har det varit sprida skurar på tredjeplatsen. Kristoffer Norling, Filip Bernström, Olof Jansson och Linus Holgersson har bland annat klivit upp på tredjeplatsen i år. Observera att juniorklassen är den största i SSK-serien sett till antalet deltagare i år. 19 förare har tagit poäng hittills…!

Topp 3 Renault Junior Cup: 1:a Elliot Sjögren 740 poäng. 2:a Anton Bergström 662 poäng. 3:a Linus Holgersson 514 poäng.

Många förare i Renault Junior Cup 2018.
Många förare i Renault Junior Cup 2018.

I SSK Klass 3-A är Petter Wejsfelt inne på sin första hela säsong i SSK och ligger i topp. Joel Thoren ligger strax bakom och måste leverera bra resultat på Gelleråsen om han ska ha chansen på totalsegern i år. Robert Persson tappade viktiga poäng på Kinnekulle när motorn gav upp, men då passade Anders Kjellberg på att ta sina första pallplatser i klassen och har nu chans på topp 3.

Topp 3 SSK Klass 3-A: 1:a Petter Wejsfelt 414 poäng. 2:a Joel Thoren 334 poäng. 3:a Robert Persson 305 poäng.

Petter Wejsfelt toppar A-klassen.
Petter Wejsfelt toppar A-klassen.

I SSK Klass 3-B har det blivit fler förare. Sören Trygg, Peter Sandén och Jimmy Pettersson gjorde sällskap senast på Kinnekulle. Men Michael Eriksson ligger i topp med sin driftsäkra Volvo 240 före Ronny Olsson BMW Z3.

Topp 3 SSK Klass 3-B: 1:a Michael Eriksson 365 poäng. 2:a Ronny Olsson 184 poäng. 3:a Mats Blomqvist 125 poäng.

Michael leder B-klassen.
Michael leder B-klassen.

Samuel Johansson från Falkenberg gjorde ett monsterbyggen av en BMW E36 till denna säsong och efter bra resultat under Västkustloppet och dubbelseger på Raceweek leder han nu SSK Klass 3-C. Regerande SSK-mästaren Joakim Carlsson hade ingen bra helg på Kinnekulle och bröt båda racen. Nu väntar en viktig kamp om poängen, men även om tredjeplatsen där Bengt Johansson och Simon Olsson ligger jämnt poängmässigt.

Topp 3 SSK Klass 3-C: 1:a Samuel Johansson 640 poäng. 2:a Joakim Carlsson 618 poäng. 3:a Bengt Johansson 440 poäng.

Samuel Johansson med sin BMW E36 i C-klassen.
Samuel Johansson med sin BMW E36 i C-klassen.

I VolvoCupen hade Emil Sonesson en bra helg på Raceweek. Dubbelseger och mycket poäng med hem i bagaget. Men Sanna Andreásson från Gråbo har samlat ihop flest poäng i år och kommer säkert inte ge bort några gratis på Gelleråsen heller. Filipe Skagerfält var rejält besviken efter dom två senaste deltävlingarna och kommer garanterat med ny energi till rond 5 där han inte har råd med fler brutna race om han ska hänga kvar i toppen av klassen. Richard Bertilsson och Peter Wiborg har bra med poäng och finns också med och slåss om topp 3.

Topp 3 VolvoCupen: 1:a Sanna Andreasson 558 poäng. 2:a Emil Sonesson 542 poäng. 3:a Filipe Skagerfält 438 poäng.

Dubbelseger för Emil Sonesson senast på Kinnekulle.Tvåa fr.v Peter Wiborg och Trea William Gunnarsson.
Dubbelseger för Emil Sonesson senast på Kinnekulle.Tvåa fr.v Peter Wiborg och Trea William Gunnarsson.

I Classic Racing är det nio förare som tagit poäng i år men endast två har kört flera race. Västkustloppet lockade många förare med flera trevliga bilar på bana som vi hoppas kommer tillbaka :-). Richard Eriksson ligger bäst till i klassen just nu. I Classic Standard leder Benny Pettersson.

Topp 3 Classic Racing: 1:a Richard Eriksson 365 poäng. 2:a Jörgen Adlén 130 poäng. 3:a Joakim Söderström 90 poäng.

Topp 3 Classic Standard: 1:a Benny Pettersson 200 poäng. 2:a Fredrik S Hermelin 100 poäng.

Joakim Söderström från förenade bil kom till start i Classic Racing på Västkustloppet med denna vackra BMW 320.
Joakim Söderström från förenade bil kom till start i Classic Racing på Västkustloppet med denna vackra BMW 320.

Ella Benje har kört flest race i SSK Klass 1 och leder före Göran Andersson.

Topp 3 SSK Klass 1: 1:a Ella Benje 300 poäng. 2:a Göran Andersson 100 poäng.

Ella kör VW Golf i SSK Klass 1.
Ella kör VW Golf i SSK Klass 1.

Vi ses på Gelleråsen, Karlskoga 8 September! OBS!!! Fri entré.