Historien om Gelleråsbanan

Bengt-Åce Gustavsson från Billingsfors är en flitig racingfotograf som inte missar många SSK-tävlingar under sommarhalvåret. Förutom att han driver racefoto.se och svenskracing.se har han nu också skrivit boken Gelleråsbanan utanför Karlskoga. Ett gediget jobb där Bengt-Åce har grävt långt ned i KMK:s arkiv för att hitta bilder och information om banans tillkomst 1949 och fram till att Richard Göransson tog över verksamheten på banan 2018.

Boken är fylld med över 1.500 bilder, tidningsurklipp, intervjuer, inblick i över 300 tävlingar och mängder av intressanta anekdoter. Bland annat kan man läsa om banas tillkomst när Karlskoga MK:s optimistiske ordförande Gunnar Olsson 1949 inte tog åt sig av vad alla ekonomiska experter och förstå-sig-påare sa, för då hade det fortfarande varit bördig åkermark på platsen. Vi är glada att han tog det där spadtaget…

I boken kan du också se många bilder och läsa en hel del reportage från SSK-tävlingar som varit på Gelleråsbanan genom åren. Trevlig nostalgi!

Du kan köpa boken av Bengt-Åce på alla tävlingar som han besöker. den kostar 500 kr. Om du hellre vill ha den hemskickad så skickar du bara ett mail till: bengan@racefoto.se så skickar han den till dig. Portokostnad tillkommer.

Omslag