Svåra förhållanden i rond 5

När den femte deltävlingen i SSK-serien avgjordes på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga var det inledningsvis svåra förhållanden för förarna då himmelen fullkomligt öppnade sig under förmiddagens första pass. Dom hade en del att fundera över gällande däckval inför dom båda racen.

Alla SSK-klasser körde under lördagen med ett testpass, kval och två race. Sportvagnsklassen Radical gästade tävlingen och var först ut på den dränkta banan följt av SSK Klass 1, Klass 2, Klass 3A och Classic. Dom som aldrig tidigare kört i regn fick lära sig det omgående för att försöka samla ihop så mycket poäng som möjligt inför finalen på Kinnekulle den 29:e september.

Förarna fick lära sig att köra i regn på Gelleråsen. Samma läge var det under SSK racet 2017. Fast värre.
Förarna fick lära sig att köra i regn på Gelleråsen. Samma läge var det under SSK racet 2017. Fast värre.

Banan började torka upp under eftermiddagen. Men kvalomgångarna kördes i regn, där några förare verkligen trivdes på det blöta och fick till bra tider. En av dom som överraskade alla var Michael Haflidason i VolvoCupen, som övergett sin S40 och köpt Janne Johanssons 850. Michael var snabbast både i kval och Shootout. Intressant inför fortsättningen.

Samtliga 18 juniorer gjorde också bra ifrån sig och fick bra tider. Alla fick också beröm när dom lämnade plats åt varandra på den regnhala banan. Bengt Johansson i SSK Klass 3 har ledsnat på att ligga bakom konkurrenterna. Nu var han snabbare än någonsin tidigare i sin AC Cobra. Se upp framöver!!!

Juniorerna fick beröm på Gelleråsen.
Juniorerna fick beröm på Gelleråsen.

Stockholmaren Sören Trygg som gjorde comeback i SSK-serien i år med en Seat Supercopa, gillar att köra bil. Förutom dubbla race i Klass 3B ställer han även upp i dagens sextimmarsrace (ERCup/NSHC) med samma bil. Bilsportprofilen Jocke ”Qvarnis” Qvarnström är med i teamet. Dom ligger på en topp 10 placering efter drygt två timmars körning.

Sören Trygg lägger många timmar bakom ratten i sin Seat Supercopa.
Sören Trygg lägger många timmar bakom ratten i sin Seat Supercopa.

Ett längre reportage från SSK:s race i Karlskoga kommer inom kort…