Fler jänkare hos Helsingborgarna

Helsingborgarna i Jarls Bilservice och Team 4 Food har kämpat på i SSK Klass 3 under några år med framförallt BMW som givet bilmärke i vagnparken. Men nu är snart det tyska märket utrotningshotat i depåtältet när V8-jänkare tar över.

Martin Jarl är den enda som fortfarande kör BMW i teamet. Men dom uppdaterade bilen med ny kaross och annat smått och gott till säsongen 2018, så den kommer vara kvar ett tag till med fler förbättringar på gång, då den inte gått 100% i år än. Raceweek var enda helgen som bilen gick ett helt race, med en tredjeplats som facit. Meddelade teamet tidigare.

Helgen i Karlskoga blev inte vad Martin hade tänkt sig, då han inte fick köra många meter med bilen:

–  När ja skulle byta däck och göra mig redo för start sprack ett nav. Det skrotade helgen då vi inte hade något nytt. Bara bita ihop och komma igen till finalen istället. Sa en besviken Martin Jarl när han tittade på övriga teamkompisar innan race.

Martin kommer igen till finalen på Kinnekulle.
Martin kommer igen till finalen på Kinnekulle.

Ronny Olsson har övergett sin BMW Z3 och köpt V8 Thundercars föraren – Jonas Fors Camaro. Ronny gjorde sina absolut första varv i bilen och hade även han otur med ett löst styrstag och en växellådan som gav upp på fredagsträningen. Men med hjälp av Martin som åkte förbi Bryntesson Motorsport på väg upp under fredagskvällen och hämtade delar, kunde man laga lådan under natten.

Ronny är som alla andra i teamet en positiv skåning och var ändå nöjd efter första helgen i bilen:

–  Jag tycker det är en bra bil att köra. Första racet var ett styrstag löst o det svängde lite hej vilt som ja tror många såg 🙂 . Leif Andersson i sin Sunbeam gjorde en snygg parad för att inte köra in i mig. Tack! I andra racet så missade jag en växel o sedan var gänget framför borta. Men en riktigt kul bil att köra. Lätt men ändå inte. Med tålamod ska tiderna o resultaten bli bättre. Tack alla medtävlande, funkisar, hela Helsingborgsteamet mm… Sa Ronny efter helgen.

Ronny kämpar på i nya bilen.
Ronny är tillbaka i Klass 3C med sin nya bil.

Simon Olsson har kört V8 Thundercar Mustang hela säsongen och börjar bli varm i kläderna.

–  Jo, det går allt bättre och snabbare hela tiden. Ju mer man förbättrar inställningarna och vet hur den ska hanteras, så kommer resultaten så småningom, även om ja fick klippa lite gräs denna helg 🙂 . Tanken nu är att köra finalen i V8 Thundercars på Mantorp den 22 september, om ja hinner, som lite uppladdning inför SSK-finalen på ”kullen” den 29 september 🙂 . Sa Simon efter den femte deltävlingen i Karlskoga.

Simon klipper gräs på Gelleråsen.
Simon klipper gräs på Gelleråsen.

Sten Jarl som är en av dom drivande krafterna i teamet, kämpar vidare i sin V8 Thundercar Mustang, men avslöjade efter helgen i Karlskoga att det planeras för gästförare i teamet till finalen på Kinnekulle.

–  (Gaby) BMW M3 V8 ALSM kommer, plus Martins BMW M3 GTR. Det planeras för gästförare i vår V8 Thundercar Mustang, samt gästförare i BMW M3 som går i Klass 3A. Team 4 Food kommer med två Thundercars och eventuellt en gästförare i deras BMW Z3 coupé. Med tur kan vi bli sju bilar i teamet till finalen! Meddelade Sten Jarl.

Sten laddar för finalen 2018.
Sten laddar för finalen 2018.

SSK-finalen avgörs på Kinnekulle ring den 29 september. OBS!!! Fri entré.