Flera junior bilar till salu

I SSK-serien kan man köra banracing redan det år man fyller 14 år! I vissa fall även från det år man fyller 13(*)

Renault Junior Cup är en fantastisk möjlighet för killar och tjejer som vill börja köra racerbil tidigt. Bilarna är Renault Clio RT med 1,4 liters motorer på ca 85 hk. De väger bara drygt 900 kg så det ger tillräckliga prestanda för att de unga ska känna utmaningen att lära sig hantera sitt fordon. Genom åren har många namnkunniga förare fostrats i Renault Junior, till exempel Mattias Ekström som bland annat tävlat i DTM i Tyskland, men nu kör Rallycross VM, Edward Sandström, Alexander Graff och Tobias Brink har också börjat sina racingkarriärer här.

(*) kontakta SSK (Stockholms Sportvagnsklubb) för besked om dispens.

Många förare i Renault Junior Cup 2018.
Många förare i Renault Junior Cup 2018.

Säsongen 2018 går mot sitt slut och detta har varit ett bra år för klassen, många förare och jämna race.

Nu återstår bara finalen på Kinnekulle ring den 29:e september, där allt ska avgöras. Flera förare har haft en bra formkurva och utvecklat sin körning under året. Men nu väntar nya utmaningar inför 2019. Därför kommer flera bilar i Renault Junior Cup vara till salu (eller är redan nu – se renaultjuniorcup.se), efter finalen på ”kullen”.

Vill ni se klassen live där ni kan prata med förare och team, ska ni absolut besöka finalen. Det är fri entré. Behöver ni sedan ta racinglicens finns det möjlighet att göra det i samband med SSK:s Mek- och Sponsorhelg på Kinnekulle den 12-14 oktober. Mer info om det evenemanget kommer senare.

Många juniorer har tagit sin licens hos SSK för att börja köra tävlingsbil redan vid 13-års ålder.
Många juniorer har tagit sin licens hos SSK för att börja köra tävlingsbil redan vid 13-års ålder.