Testhelgen på Kinnekulle

SSK:s testhelg på Kinnekulle har blivit ett säkert vårtecken då alla vill få ut sin tävlingsbilar för att se så allt fungerar inför säsongen. Trots att det stundtals var både kallt och blåsigt kom det över 100 förare till årets test, som är öppen för alla oavsett vilken racingserie man tävlar i. 

Den 13-14 april var det äntligen dags för årets testhelg på Kinnekulle som många har längtat efter. Då alla får möjlighet att testa sin tävlingsbil inför kommande säsong. I år kom det över 100 förare som tog chansen att köra så många pass som möjligt. Bland annat var det flera team från Legends Cup och norska Shortcar som tog vara på denna chans. Samtliga förarna var nöjda att få köra av sig på en torr och fin bana, som även hade fått ny asfalt uppe på depåområdet.

I SSK-klasserna fick vi se en hel del debutanter. Några tog även licens under helgen. Bland dessa kommer några till Renault Junior Cup. En av dom är Albin Lennström från Örebro som tar över Anton Bergströms bil.

– Mycket trevligt folk här i SSK, alla verkar känna alla. Nu hoppas ja att lära mig så mycket som möjligt i Renault Junior Cup, så kanske man har chans på att ta i alla fall en topplacering under året. Sa Albin efter dag ett.

Albin Lennström kommer köra samma bil som Anton Bergström körde under åren i Renault Junior.
Albin Lennström kommer köra samma bil som Anton Bergström körde under åren i Renault Junior.

Ett antal bilar från SSK Klass 2 fanns också på plats, där bland annat Malin Hellman från Falkenberg hade uppdaterat sin BMW. Men hade ingen lyckad helg.

– Skit, kom ifatt en Ford Escort som snurrade framför mig. Skadade fronten ganska rejält. Bara hoppas det går att fixa till premiären! Sa en besviken Malin efter kraschen.

Malin Hellman i sin då hela BMW. Som bjuder på eldshow när bilen fungerar. Malin kör med wankelmotor.
Malin Hellman i sin då hela BMW. Som bjuder på eldshow när bilen fungerar. Malin kör med wankelmotor.

Regerande Renault Junior -och SSK-mästaren Elliot Sjögren från Mjölby var på plats och avslöjade att han kommer köra i DS3 Cup 2019.

– Kul bil och klass att tävla i. Hoppas på samma framgång som i Renault Junior Cup. Sa Elliot efter helgen.

Mikael och Rikard Eriksson från Katrineholm hade byt motor i sin Volvo 240 och båda kommer köra i SSK Klass 3 under 2019.

– Ja, vi har en turbomotor under huven på vår Volvo 240 i år. Den fungerar inte perfekt, men vi jobbar på det. Det är testhelgen till för. Sa Rikard efter första dagen.

Richard och Mikael Eriksson siktar på dubbla klassegrar även i år.
Richard och Mikael Eriksson siktar på dubbla klassegrar även i år.

Det var stundtals mycket trafik på bana när alla skulle ut samtidigt, något som var bra träning för dom förare som är debutanter i år. Men även för en del äldre förare som kommer tillbaka SSK under 2019. Mer info kommer…

Dom flesta vi pratade med såg verkligen fram emot premiären på Mantorp Park den 4-5 maj. Vi ses då!