Dubbelseger för Janne Brunstedt

Det blev en händelserik helg när förarna i SSK Klass 3 körde premiären på Mantorp Park i samband med Vårracet den 4-5 maj 2019.

Trots att en rad toppförare i framförallt SSK klass 3-C saknades till denna premiär, var det ingen brist på spänningen. Janne Brunstedt från Åkersberga som ska köra Klass 3-C i år med sin Audi R8 LMS var taggad för att ge sina ”nya” konkurrenter en god match. I kvalet var det supertajt. Samuel Johansson från Falkenberg som vann klassen 2018, var som vanligt snabb i sin BMW E36 GTR. Samuel hade bästa tid i stort set hela passet, men på absolut sitta varvet satte Janne Brunstedt ett kanonvarv (1:19,068). Ynka 0.084 sek före Samuel. Janne tog därmed Pole Position i race 1. Simon Olsson från Helsingborg kvalade in på tredjeplats med sin V8 Thundercar Mustang.

I race 1 gjorde Samuel en kanonstart och tog ledningen genom första kurvan före Janne och Simon. Men efter några varv fick Janne upp fart på sin Audi R8 och kunde utmana Samuel på riktigt om segern. Det blev en trevlig batalj att beskåda. Janne kom upp sida vid sida med Samuel ett par gånger och ”visade sig tydligt”. Till slut hittade Janne en lucka och körde om och tog över ledning. Trots några bra försök kunde inte Samuel ta sig förbi igen. Janne vann Race 1 före Samuel. Trea slutade Simon Olsson efter en bra kamp med Martin Jarl.

I Race 2 såg många fram emot en ny hårresande kamp mellan framför allt Janne och Samuel. Men efter en startkrasch grusades dom möjligheterna då Samuel blev påkörd och hamnade ute i sandfållan. När han väl kom igång igen fick han börja om längst bak i fältet. Samuel gjorde en stark uppkörning till en andraplats, men väl där var luckan till Janne för stor. Janne vann dubbelt i premiären. Samuel tvåa och Simon Olsson återigen trea efter ett nytt bra race mot kompisen Martin Jarl, där båda kör V8 Thundercar Mustang.

Ryktet säger att Janne Brunstedt som fyller 70 år senare i sommar är inne på sin sista säsong innan han lägger hjälmen på hyllan för gott. Vi får väl se hur det blir med den saken… 🙂 R8:an vill vi nog se på banan några år till, eller?

Dubbelseger för Jan Brunstedt i sin Audi R8 LMS.
Dubbelseger för Jan Brunstedt i sin Audi R8 LMS.

I SSK Klass 3-B hade DOD racing från Katrineholm ingen lyckad helg med sin Volvo 240. Dom fick lappa ihop bilen gång efter annan då bland annat ett gashäng gjorde att man for av bana rejält, där frontspoilern fick bytas. Men trots detta kunde Mikael Eriksson ändå köra till sig en dubbelseger med en något haltande krigare till denna Volvo 240! Sören Trygg från Täby slutade tvåa i båda loppen med sin Seat Supercopa. Dubbeltrea blev Mats Blomqvist från Allingsås med sin Nissan 200.

Richard och Mikael Eriksson siktar på dubbla klassegrar trots strulet på Mantorp.
Richard och Mikael Eriksson siktar på dubbla klassegrar trots strulet på Mantorp.

Joel Thoren från Mölnycke hade gjort hemläxan under vintern och knep även han en dubbelseger med sin BMW 328 i SSK Klass 3-A. Ingemar Linuzon från Kinna bjöd på bra motstånd i sin Audi S2 och körde hem med två andraplatser i bagaget, trots att han var i ledning ett bra tag i race 1. Regerande mästaren Petter Wejsfelt från Lidköping fick inte den fart i sin BMW E46 330i som han hoppades på och slutade dubbeltrea. Men räkna med att han kommer stark till Rond 2 på Kinnekulle den 25-26 maj.

Räkna med ny kamp i SSK Klass 3-A på Kinnekulle den 25-26 maj
Räkna med ny kamp i SSK Klass 3-A på Kinnekulle den 25-26 maj.

Ett längre reportage från SSK-premiären kommer senare…

Dubbelseger för Janne Brunstedt

Det blev en händelserik helg när förarna i SSK Klass 3 körde premiären på Mantorp Park i samband med Vårracet den 4-5 maj 2019.

Trots att en rad toppförare i framförallt SSK klass 3-C saknades till denna premiär, var det ingen brist på spänningen. Janne Brunstedt från Åkersberga som ska köra Klass 3-C i år med sin Audi R8 LMS var taggad för att ge sina ”nya” konkurrenter en god match. I kvalet var det supertajt. Samuel Johansson från Falkenberg som vann klassen 2018, var som vanligt snabb i sin BMW E36 GTR. Samuel hade bästa tid i stort set hela passet, men på absolut sitta varvet satte Janne Brunstedt ett kanonvarv (1:19,068). Ynka 0.084 sek före Samuel. Janne tog därmed Pole Position i race 1. Simon Olsson från Helsingborg kvalade in på tredjeplats med sin V8 Thundercar Mustang.

I race 1 gjorde Samuel en kanonstart och tog ledningen genom första kurvan före Janne och Simon. Men efter några varv fick Janne upp fart på sin Audi R8 och kunde utmana Samuel på riktigt om segern. Det blev en trevlig batalj att beskåda. Janne kom upp sida vid sida med Samuel ett par gånger och ”visade sig tydligt”. Till slut hittade Janne en lucka och körde om och tog över ledning. Trots några bra försök kunde inte Samuel ta sig förbi igen. Janne vann Race 1 före Samuel. Trea slutade Simon Olsson efter en bra kamp med Martin Jarl.

I Race 2 såg många fram emot en ny hårresande kamp mellan framför allt Janne och Samuel. Men efter en startkrasch grusades dom möjligheterna då Samuel blev påkörd och hamnade ute i sandfållan. När han väl kom igång igen fick han börja om längst bak i fältet. Samuel gjorde en stark uppkörning till en andraplats, men väl där var luckan till Janne för stor. Janne vann dubbelt i premiären. Samuel tvåa och Simon Olsson återigen trea efter ett nytt bra race mot kompisen Martin Jarl, där båda kör V8 Thundercar Mustang.

Ryktet säger att Janne Brunstedt som fyller 70 år senare i sommar är inne på sin sista säsong innan han lägger hjälmen på hyllan för gott. Vi får väl se hur det blir med den saken… 🙂 R8:an vill vi nog se på banan några år till, eller?

Dubbelseger för Jan Brunstedt i sin Audi R8 LMS.
Dubbelseger för Jan Brunstedt i sin Audi R8 LMS.

I SSK Klass 3-B hade DOD racing från Katrineholm ingen lyckad helg med sin Volvo 240. Dom fick lappa ihop bilen gång efter annan då bland annat ett gashäng gjorde att man for av bana rejält, där frontspoilern fick bytas. Men trots detta kunde Mikael Eriksson ändå köra till sig en dubbelseger med en något haltande krigare till denna Volvo 240! Sören Trygg från Täby slutade tvåa i båda loppen med sin Seat Supercopa. Dubbeltrea blev Mats Blomqvist från Allingsås med sin Nissan 200.

Richard och Mikael Eriksson siktar på dubbla klassegrar trots strulet på Mantorp.
Richard och Mikael Eriksson siktar på dubbla klassegrar trots strulet på Mantorp.

Joel Thoren från Mölnycke hade gjort hemläxan under vintern och knep även han en dubbelseger med sin BMW 328 i SSK Klass 3-A. Ingemar Linuzon från Kinna bjöd på bra motstånd i sin Audi S2 och körde hem med två andraplatser i bagaget, trots att han var i ledning ett bra tag i race 1. Regerande mästaren Petter Wejsfelt från Lidköping fick inte den fart i sin BMW E46 330i som han hoppades på och slutade dubbeltrea. Men räkna med att han kommer stark till Rond 2 på Kinnekulle den 25-26 maj.

Räkna med ny kamp i SSK Klass 3-A på Kinnekulle den 25-26 maj
Räkna med ny kamp i SSK Klass 3-A på Kinnekulle den 25-26 maj.

Ett längre reportage från SSK-premiären kommer senare…