Poängställningen inför SSK 5

Den 7-8 september avgörs den femte deltävlingen i SSK-serien på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga. Eftersom det bara är två deltävlingar kvar på säsongen tar vi en titt på topp 3 i dom olika klasserna här.

I ungdomsklassen Renault Junior Cup har Filip Bernström från Hammar tagit fem segrar av åtta möjliga och toppar tabellen på 730 poäng. Tvåa just nu är Olle Jansson på 610 poäng och trea är Kalle Rikardsen på 522 poäng. I SSK Klass 2 är det Falkenbergs-tjejen Malin Hellman som fått bra snurr på sin BMW och nu tagit sex raka segrar! Malin leder därmed poängtabellen på 375 poäng, tvåa är den allt snabbare Skepplanda-föraren Svante Lundkvist på 267 poäng, trea är Richard Edberg på 195 poäng. I Classic Racing leder Anders Berger på 200 poäng, Jörgen Adlén tvingades bryta senast på Kinnekulle, men är ändå är tvåa på 158 poäng och trea är Tomas Hall på 150 poäng. I Classic Standard är det jämt skägg mellan Fredrik Hermelin, Staffan Jonsson och Jimmy Pettersson, samtliga på 100 poäng. Lika jämnt är det i VolvoCupen, där Michael Haflidason-Häussler och Filipe Skagerfält har bjudit på jämn kamp i år där båda tagit fyra segrar vardera. Michael och Filipe ligger därmed på delad förstaplats med 360 inkörda poäng. Räkna med ny rafflande kamp på Gelleråsen den 7-8 september! Bakom dessa två herrar ligger Niklas Angbo på 259 poäng och Julia Eliasson på 253 poäng.

Jämnt mellan Michael och Filipe i VolvoCupen.
Jämnt mellan Michael och Filipe i VolvoCupen.

Joel Thoren från Mölnlycke har lyckats bra med uppdateringen av sin BMW och har nu tagit sju av åtta segrar i SSK Klass 3A. Joel leder därmed klassen på 590 poäng. Petter Wejsfelt från Lidköping har tagit över andraplatsen och har 450 inkörda poäng, trea är nu Enköpings-föraren Anders Kjellberg på 333 poäng. Celso Silva Concalves från Ulricehamn är just nu ensam förare i SSK Klass 1 och leder på 400 poäng. 

Tufft mellan Joel Thoren och Ingemar Linuzon i SSK Klass 3A. Men Joel oftast först i mål...
Tufft mellan Joel Thoren och Ingemar Linuzon i SSK Klass 3A. Men Joel oftast först i mål…

I SSK Klass 3B hade Michael Eriksson ingen lyckad helg senast på Kinnekulle och fick åka hem utan poäng med sin Volvo 240, trots detta så leder Michael tabellen på 300 poäng, tvåa är nykomlingen i klassen – Stefan Wettervik i en Seat Supercopa på 187 poäng och trea är märkeskollegan Sören Trygg på 165 poäng. Samuel Johansson från Falkenberg siktar på ny totalseger i SSK Klass 3C och ligger i topp efter fem segrar av åtta möjliga med sin BMW på 460 poäng. Ronny Olsson från Helsingborg har inte tagit så många pallplatser i år, men alltid lyckats skrapa ihop bra med poäng i sin Camaro och är tvåa i klassen på 231 poäng, trea är Joakim Carlsson från Huddinge i en Porsche 968 på 220 poäng.

Samuel går för ny seger i Klass 3C 2019.
Samuel går för ny seger i Klass 3C 2019.

Fullständiga poängtabeller hittar ni här: http://www.sskserien.se/serieresultat-2019/