Viktig poängjakt i SSK-serien

Den 7-8 september är ni varmt välkomna till Gelleråsen Arena utanför Karlskoga för att se den femte deltävlingen i SSK-serien.

Nu till helgen den 7-8 september avgörs den femte deltävlingen i SSK-serien 2019 på Gelleråsen Arena. Banan som är 2.350 m bjuder på många omkörningsmöjligheter då det finns både långsamma och snabba partier, det senare kan då även kan gynna dom lite motorsvagare bilarna. Publiken har bra översikt då det knappast finns några skymda kurvor på banan. Observera att det är fri entré hela helgen!

I SSK-klasserna kan du se fram emot en viktig poängjakt nu när vi närmar oss finalen. I VolvoCupen är det framför allt Michael Haflidason och Filipe Skagerfält som gör upp i toppen, både ligger på samma poäng inför helgen. I Renault Junior Cup är det Filip Bernström, Olle Jansson och Kalle Rikardsen som vi har lite extra koll på. I helgen gör Kristoffer Norling comeback i Renault-klassen, spännande att se vad han hittar på, Kristoffer som annars kör Legends i år.

Bra fajter i Renault Junior Cup.
Bra fajter i Renault Junior Cup.

I SSK Klass 3A kommer Ingemar Linuzon tillbaka med sin Audi S2 och ska försöka sätta stopp för Joel Thorens framfart. Petter Wejsfelt vill nog ha ett ord med i den kampen också. I SSK Klass 3B kommer tyvärr inte klassledaren Michael Eriksson till start, det öppnar upp det för övriga att knappa in lite. Samuel Johansson, BMW som leder SSK Klass 3C kommer få jobba ordentligt i helgen då både Joakim Carlsson, Porsche och Jan Brunstedt, Audi R8 kommer till start. Båda har tappat mycket poäng under säsongen och vill garanterat ta full pott i helgen.

Samuel Johansson med ett "tåg" av bilar efter sig. Ska det bli samma läge i helgen tro?
Samuel Johansson med ett ”tåg” av bilar efter sig. Ska det bli samma läge i helgen tro?

Malin Hellman, BMW ska återigen försöka köra ifrån killarna i SSK Klass 2. Något hon har lyckats bra med tidigare i år. Vi får se vad hon hittar på nu. Poängskörden är stabil. Tips! Läs intervju med Malin Hellman på hemsidan. I SSK Classic ska Jörgen Adlén, Ford försöka ta över ledningen i tabellen, det samma gäller för Jimmy Pettersson, Volvo i Classic Standard. Celso Silva kämpar på som vanligt i SSK Klass 1.

Vi ses på Gelleråsen i helgen!

Tidsschema: (uppdaterad) Tidsschema Gelleråsen 2019

Banskiss: Gelleråsen Arena 2019