Inför finalen på Kinnekulle

Här följer poängställningen i SSK-klasserna inför finalen på Kinnekulle ring den 28 september 2019 och viktig information om finalfesten i Götene Folkets Park lördag kväll samma datum.

I SSK Klass 3A har Joel Thoren från Mölnlycke gått fram som tåget i år med sin BMW och tagit 9 av 10 segrar! Joel leder tabellen i den klassen på ointagliga 690 poäng. Tvåa är Petter Wejsfelt på 520 poäng och trea Ingemar Linuzon på 400 poäng. i SSK Klass 3B har Michael Eriksson och DOD racing kämpat på ordentligt med sin Volvo 240. Tyvärr har bilen inte alltid gått som dom velat, men när den gjort det, har det blivit seger. Michael leder därför klassen inför finalen på 300 poäng. Mats Blomqvist skuggar bakom på 240 poäng, trea är Stefan Wettervik på 187 poäng. Samuel Johansson tog sin sjätte seger i SSK Klass 3C senast på Gelleråsen Arena och har säkrat klassegern med sin vassa BMW. Samuel har 640 poäng. Kampen om andraplatsen står mellan Joakim Carlsson 390 poäng, Ronny Olsson 319 poäng, Simon Olsson 296 poäng och Leif Börstad på 290 poäng.

Ronny och sonen Simon Olsson kämpar om pallplatserna i C-klassen.
Ronny och sonen Simon Olsson kämpar om pallplatserna i C-klassen.

Filip Bernström från Hammar är den junior som samlat flest poäng av förarna i Renault Junior Cup. Filip har tagit fem segrar och kört ihop 880 poäng. Tvåa är Olle Jansson 732 poäng och trea är Kalle Rikardsen på 644 poäng. I VolvoCupen fick Filipe Skagerfält greppet om serieledningen senast på Gelleråsen då det blev dubbelseger. Tyvärr fick tvåan Michael Haflidason kasta in handuken efter kvalet och tappade viktiga poäng i kampen om segern. Filipe leder nu på 460 poäng. 100 poäng före Michael som är tvåa på 360 poäng. Trea är nu Julia Eliasson på 328 poäng, men har en jämn kamp med Niklas Angbo som ligger fyra på 326 poäng. Fyra är Adam Olinson på 258 poäng. Celso Silva Goncaslves är ensam i SSK Klass 1 och har kört ihop 500 poäng.

Förarna i Renault Junior Cup är redo för finalen på Kinnekulle den 28 september!
Förarna i Renault Junior Cup är redo för finalen på Kinnekulle den 28 september!

I Classic Racing har Jörgen Adlén kopplat greppet i toppen på 258 poäng. Tvåa är Anders Berger på 200 poäng och trea Tomas Hall på 150 poäng. I Classic Standard leder Jimmy Pettersson på 200 poäng, på delad andraplats ligger Fredrik Hermelin och Staffan Jonsson på 100 poäng. Citroen DS3 Cup Sverige kör sin första säsong med SSK och där leder just nu Anton Bergström på 438 poäng. Tvåa är Erik Bertilsson på 306 poäng och trea Eric Nilsson på 250 poäng. I SSK Klass 2 har Malin Hellman varit svårstoppad i år. Malin tog senast sin åttonde raka seger i klassen och leder nu på 475 poäng, tvåa är Svante Lundkvist på 293 poäng och trea Ingvar Nilsson på 241 poäng.

Malin mot en av alla segrar i Klass 2.
Malin mot en av alla segrar i Klass 2.

Viktig information om finalfesten:
Finalfesten är på Götene Folkets park lördag kväll och det serveras fläskfilé med potatisgratäng, bearnaisesås och haricot verts.
Kostnad: 170 kronor.
Öl, vin och cider finns till försäljning.

Det finns möjlighet att åka buss till festen till en kostnad av 40 kronor. Två avgångar från Kinnekulle till festen och två avgångar tillbaka efteråt.
Första avgång till festen är 18:30, första tillbaka 22:30.
Bussbiljetter betalas i förväg i sekretariatet.

Beställ biljetter till festen genom mail till sekretariat@sskracing.com.
De hämtas och betalas sedan i restaurangen på Kinnekulle.
OBS! Sista anmälningsdag onsdag 25/9

Välkomna till finalen 2019!