Mekhelg med RM i långlopp

På sedvanligt sätt avslutar SSK säsongen med Mek- och Sponsorhelg på Kinnekulle ring. Men detta år blir det bara en dag, nämligen lördagen den 12 oktober, då RM-tävlingen i långlopp avgörs på söndagen den 13 oktober.

Den 12 oktober avslutas SSK-säsongen på Kinnekulle ring med den klassiska Mek- och Sponsorhelgen. Hit kommer alltid ett gäng förare som vill köra några sista varv innan säsongen definitivt är över, men också bjuda sponsorer, mekaniker och funktionärer på en åktur som dom sent ska glömma. Under mekhelgen brukar SSK också anordna en förarkurs för dom som vill börja tävla i racing, så blir det även i år. Fredagen och lördagen den 11-12 oktober är det dags för förarkurs. Teori på fredagskvällen med start 18:00 och praktiska övningar på banan under lördagen med start cirka 08:00. Kostnad: 1900 SEK för vuxna och 1600 SEK för juniorer. Ett års medlemskap i SSK ingår om man så önskar. Anmälan till info@sskracing.com med namn, ålder, adressuppgifter etc på den som skall gå kursen.

Nya förare redo för förarkurs i helgen.
Nya förare redo för förarkurs i helgen.

På söndagen den 13 oktober körs RM-final i långlopp. Här deltar team från MSLS, ERCup och NSHC. Körtiden är 6 timmar, då gäller maximalt 90 minuters körtid per förare och min 60 minuters vila innan nytt körpass. Tidskvalet är 09.00 – 09.45. Starten går 10.30 med målgång 16.30. Tidsschema hittar ni längst ned på sidan.

På grund av få anmälda finns det möjlighet för långloppsteam att träna på lördagen även i klassen “Standard med licens”. Se tidsschemat för lördagen vilka pass som gäller, det finns tre pass under dagen. Kostnad för dessa pass är 800 SEK.

För er som vill beställa matlådor till söndagen gör ni det genom att skicka ett mail med namn och antal till sekretariat@sskracing.com

Matsedel Restaurangen:

Lördag lunch: Korv Stroganoff och kycklinggryta serveras med ris.

Lördag middag: Biff med Klyftpotatis serveras med bearnaisesås och vitlöksfrästa grönsaker.

Söndag lunch: Lasangette på Hellmansvis.

Sören Trygg med team är redo för RM-final i långlopp med sin Seat Sopercopa.
Sören Trygg med team är redo för RM-final i långlopp med sin Seat Sopercopa.

Tidsschema: Tidsschema Mekhelg och RM långlopp 2019

Tävlingsregler långlopp: Tävlingsregler RM långlopp 2019

Inbjudan långlopp: Inbjudan PM1 RM långlopp 2019