Ny ägare av Kinnekulle ring

Anrika motorbanan och SSK:s hemvist Kinnekulle ring har fått ny ägare.

Det är Tråvadsföretaget Stenhaga invest med Svante Andersson i spetsen som nu tar över driften av motorbanan Kinnekulle ring. Affären slutfördes på Bjertorp slott tisdagen den 5 november och tillträde sker omgående.

Kinnekulle ring har sitt ursprung från slutet av 1960-talet och är mest känd för sin motorbana. Många kända förare har genom åren kört racerbil på banan och flera av dom har också tävlat i SSK-seriens klasser. Även rallycross och enduro har varit populärt och dragit mycket folk till anläggningen.

Banskiss Kinnekulle ring. Enda banan i Sverige som är intakt sedan den byggdes.
Banskiss Kinnekulle ring. Enda banan i Sverige som är intakt sedan den byggdes.

Banan som tidigare ägdes av 19 trafikskolor kommer nu ägas och förvaltas av Stenhaga invest. Verksamheten kommer att drivas vidare som vanligt med risk- och säkerhetsutbildningar och även uthyrning av motorbanan.

Stenhaga invest tar nu över driften av Kinnekulle ring
Stenhaga invest tar nu över driften av Kinnekulle ring