Inför avgörandet i SSK 2020

Den 3-4 oktober avgörs finalen i SSK-serien 2020 på Kinnekulle. Här är en lägesrapport i respektive klass.

Det har på grund av covid-19 varit en något kortare och annorlunda säsong än vanligt. Vi körde premiären i Falkenberg i slutet av juni när vi normalt sett har kommit halvvägs men serien, därefter har vi fått anpassa tävlingarna efter omständigheterna för att hålla oss till folkhälsomyndighetens rekommendationer. Men vi har kämpat på för att överhuvudtaget få till en säsong i år, så stort tack till alla som hjälpt till. Nu är vi snart i mål 🙂

Den 3-4 oktober avgörs finalen på Kinnekulle tillsammans med Sportvagnsmästerskapet och Aquila Synergy Cup. En final som också blir lite annorlunda. Vi kommer inte ha någon traditionell avslutningsfest. All prisutdelning för helgen OCH seriepriser 2020 delas ut på banan efter sista racet i varje SSK-klass. SSK-mästaren 2020 koras sist på söndagen. Vi kommer som vanligt i år inte ta in någon publik på tävlingen, men alla race sänds live på SBF Play och SSK:s Youtube-kanal. Mer info och länk till sändningen finns i tidigare inlägg på hemsidan. >>> http://www.sskserien.se/2020/09/27/live-fran-ssk-finalen-2020/

Till er som kommer följa livesändningen kommer här en kort lägesrapport om poängställningen i varje SSK-klass.

Renault Junior Cup:

Kalle Rikardsen, Kolsva MS har vunnit fyra av sex race i juniorklassen och visat på en stabil körning i år. Kalle leder klassen på 480 poäng. Axel Wadsten, SMK Västerås har vunnit två race men också plockat mycket poäng i övrigt och ligger två i klassen på 448 poäng. Trea är William Bengtsson, Norbergs Motorclub på 426 poäng. Här finns det mycket mer poäng att samla ihop i helgens final. Så vem som vinner totalt är inte avgjort.

Kalle Rikardsen leder klassen, men kan inte andas ut än.
Kalle Rikardsen leder klassen, men kan inte andas ut än.

VolvoCupen:

Michael Haflidason, KAK har siktet inställt på totalseger i VolvoCupen och SSK-mästartiteln 2020. Det ser onekligen bra ut för Skepplanda-föraren som slutade tvåa i klassen 2019. Michael leder nu klassen på 560 poäng. Bakom Michael ligger Julia Eliasson, Bohus Racing på 408 poäng. Trea är en annan snabb tjej, nämligen Sanna Andreasson, Bohus Racing på 294 poäng. Här har nu Sanna fått rejält med motstånd av Julia om att bli bästa tjej i klassen 2020. Vi får se vem som avslutar säsongen på bästa sätt? Nykomlingen Felix Norén, SSK ligger nära Sanna att ta tredjeplatsen i klassen. Felix har 284 poäng. Spännande?

Michael Haflidason kommer med bra utgångsläge inför finalen.
Michael Haflidason kommer med bra utgångsläge inför finalen.

SSK Klass 2:

I SSK Klass 2 har Malin Hellman, Falkenbergs MK visat på en otroligt bra och stabil körning. Malin har vunnit samtliga race i sin BMW och inte gett något gratis till konkurrenterna. Malin har inför finalen jämna 500 poäng och ”bör” vinna klassen 2020. Bakom är det inte avgjort, tvåa är Svante Lundkvist, Bohus Racing på 338 poäng, trea är Ingvar Nilsson, Hällefors MK på 290 poäng och fyra just nu är Hans Fridén, ARC på 224 poäng. Kan bli en nagelbitare! 🙂

Malin Hellman, FMK kommer med "stor" sannolikhet vinna SSK Klass 2 i år.
Malin Hellman, FMK kommer med ”stor” sannolikhet vinna SSK Klass 2 i år.

SSK Klass 3A:

Richard Eriksson, Katrineholms MK har inte vunnit ett enda race i SSK Klass 3A med sin Volvo 240 i år, men han har till skillnad mot sina konkurrenter tagit poäng i alla race och leder därför klassen inför finalen på 215 poäng. Men regerande mästaren Joel Thoren, Falkenbergs MK ligger riktigt nära. Joel som är tvåa har kört ihop 200 poäng i sin BMW och kommer bli en vass titelkandidat, då dom race bilen fungerat, har Joel också vunnit. Robin Wärmlund, Karlskoga MK ligger trea på 180 poäng. Robin skuggas av Stockholmaren Henrik Sondell, Karlskoga MF på 178 poäng. BMW fajt att vänta!?

Richard Eriksson har tagit sig i mål i alla race och leder poängtabellen på 215 poäng.
Richard Eriksson har tagit sig i mål i alla race och leder poängtabellen på 215 poäng.

SSK Klass 3B:

I SSK Klass 3B ser det ut som Peter Eriksson, Hyllinge MS vinner klasen totalt 2020. Peter har kört ihop 240 poäng i sin nya Ginetta G55 och som det ser ut idag blir deltagarantalet får lågt för att någon ska hota Peter poängmässigt. Tvåa är Sören Trygg, SSK på 85 poäng. Trea är Niklas Helsingius Månesköld, Falkenbergs MK på 80 poäng.

Peter kör Ginetta G55 i SSK Klass 3B.
Peter kör Ginetta G55 i SSK Klass 3B.

SSK Klass 3C:

Michael Eriksson, Katrineholms MK tog klivet upp i snabbaste slicksklassen SSK Klass 3C i år med sin Volvo 240 och gjorde inte bort sig. Michael har dock ”bara” vunnit ett race i år, men i resterande resultat har han inte varit sämre än trea. Därför toppar Michael tabellen på 405 poäng. Tvåa är Helsingborgaren Simon Olsson, Hyllinge MS på 315 poäng. Inte omöjligt att knappa in på ledande Michael. Trea är Bo Johansson, SSJ på 306 poäng. Vi ska tillägga att regerande mästaren Samuel Johansson, Falkenbergs MK kommer till start i finalen med sin BMW, dock har han inget med poängställningen att göra då detta blir enda racet i år. Kanske snabbe Jocke Carlsson, Falkenbergs MK och dyker upp i sin Porsche 968. Vi får se, kul vore det för oss som tittar!

Michael Eriksson leder SSK Klass 3C.
Michael Eriksson leder SSK Klass 3C.

SSK Classic Racing:

I Classic Racing ligger Stefan Axelsson, MK Team Westom och Jörgen Adlén, SSK på 100 poäng vardera. Trea är Sten Jarl, SSK på 80 poäng.

Jörgen Adlén var illa ute vid några tillfällen i Karlskoga, men tog sig ändå i mål.
Jörgen Adlén var illa ute vid några tillfällen i Karlskoga, men tog sig ändå i mål.

SSK Classic Standard:

Kenneth Nilsson, MSK Eda är den enda som kört i Classic Standard och leder därför på 100 poäng.

Text: Thomas Nilsson Foto: Bengt-Åce Gustavsson – Racefoto.se