Uppdateringar på Kinnekulle

Kinnekulle ring genomgår en rejäl ansiktslyftning. Mycket på grund av nya banägarna Stenhaga invest, men också tack vare SSK:s funktionärer som lägger ned många timmar på att upprusta anläggningen inför säsongen.

SSK:s funktionärer har jobbat flera helger med att fixa iordning banan inför testhelgen som ska vara den 17-18 april. Mycket arbete har lagts på att laga gamla skador runt banan men också att fixa och förbättra säkerheten på och runt banan. Nya ägarna till Kinnekulle ring – Stenhaga Invest med Svante Andersson i spetsen har också jobbat med att förbättra och förfina banan. Utöver att byggnader renoveras och området snyggas upp så byggs bland annat en gångbro för publiken över banan och en ljuddämpningsvall ner mot Kinne-Kleva-hållet. Dom som tänker köra på testhelgen kommer att se mycket av dom förändringar som gjorts och som kommer göras under året.

Sveriges Radio P4 gjorde ett besök på Kinnekulle under veckan och intervjuade nya platschefen Torbjörn Forsell. Lyssna på intervjun här: >>> Kinnekulle Ring får rejäl ansiktslyftning

Upprustning av räcke.
Upprustning av räcke.

Räcket som leder in under bron har fixats till (se bild ovan). Flera avåkningszoner har förbättrats och räcket som leder ut på start och målkurvan har också förbättrats. Nya ägarna har investerat i en gångbro som ska leda förare, publik och teampersonal från bandepån över till vår nuvarande parc fermè (se bild nedan). Fler uppdateringar kommer…

Byggnation av gångbron.
Byggnation av gångbron.
Här ser ni placeringen av gångbron.
Här ser ni placeringen av gångbron.