SSK kalender inför 2022

Stockholms Sportvagnsklubb kan nu presentera en preliminär kalender för SSK-serien 2022.

Säsongen 2021 har knappt svalnat efter finalen på Kinnekulle, men redan nu kan vi presentera en preliminär kalender för SSK-serien 2022. Alla team som deltagit i år kan nu planera för tävlingarna i ett tidigare skede och alla dom som stannat hemma under pandemin nu också se att klubben satsar på en ny säsong. Dessa hoppas vi hittar ut på banorna igen under 2022.

Säsongen 2022 inleds traditionsenligt med testdag på Kinnekulle i slutet av april. Sedan blir det SSK-premiär tillsammans med SPVM på Falkenbergs Motorbanan i början av maj, detta på grund av att Vårracet på Mantorp Park inte blir av. Deltävling två i serien avgörs på Kinnekulle i början av juni, även här tillsammans med SPVM. För deltävling tre återvänder serien till Falkenbergs Motorbanan och då för att delta på klassiska Västkustloppet i början av juni, en höjdpunkt för många! Deltävling fyra körs på Kinnekulle i slutet av juli i samband med SSK:s egna stora evenemang – Raceweek! Deltävling fem avgörs på Gelleråsen Arena i mitten av augusti tillsammans med SPVM. SSK-finalen 2022 avgörs på Kinnekulle första helgen i september. Här hoppas vi kunna ställa till med en riktig avslutningsfest! 🙂

Ni finner kalendern i sin helhet här nedan:

 

Kalender inför 2022 (preliminär)

 

Datum Tävling – Bana Klasser
23 april Testdag – Kinnekulle Med förarkurs
24 april NSHC – Kinnekulle
7-8 maj SSK 1 – Falkenberg SSK, Aquila, SPVM
21-22 maj RHK – Kinnekulle Kinnekulle Historic Meeting med Racerhistoriska Cupen
3-5 juni SSK 2 – Kinnekulle SSK, Aquila, SPVM
8-10 juli SSK 3 på Västkustloppet – Falkenbergs Motorbana SSK, Aquila
29-31 juli SSK 4 – Raceweek – Kinnekulle  SSK, Aquila m. fl.
13-14 aug SSK 5 – Gelleråsen Arena SSK, Aquila, SPVM
2-3 sep SSK 6 – Kinnekulle SSK, Aquila, Legends
4 sep NSHC – Kinnekulle
1-2 okt Mekhelgen Med förarkurs