Anders Dahlgren fick utmärkelsen årets klubbledare

SSK:s Ordförande Anders Dahlgren fick ta emot utmärkelsen årets klubbledare vid SBF:s förbundsårsmöte.

Anders har sedan han invaldes i Stockholms Sportvagnsklubbs styrelse (SSK) 2007 övertagit en tidigare Mr SSK´s roll. Han har tagit med sin erfarenhet som förare och team ansvarig i arbetet på SSK:s klubbnivå och arrangör av SSK-serien. Anders planerar, bokar tävlingsbanor, kontaktar och bjuder in lämpliga racingklasser för att komplettera evenemangen för att de skall vara attraktiva och ekonomiskt genomförbara.

Anders tar även myndighetskontakter främst ur miljösynpunkter (buller). Anders ”jagar” även domare och tävlingsledare och övriga nyckelpersoner för samtliga tävlingar. SSK arrangerar ca 9 event per år.

Anders tar emot sin utmärkelse på SBF:s förbundsårsmöte.

Anders kan även kandidera till årets ungdomsledare då han ansvarar för SSK Renault Clio Junior Cup. För i SSK kan man köra racerbil redan det år man fyller 14 år! I vissa fall även från det år man fyller 13. (Kontakta SSK för besked om dispens, om du är 13.) Renault Junior är en fantastisk möjlighet för killar och tjejer som vill börja köra racerbil tidigt. Bilarna är Renault Clio RT med 1,4 liters motorer på ca 85 hk. De väger bara drygt 900 kg så det ger tillräcklig prestanda för att de unga ska känna utmaningen att lära sig hantera sitt fordon.

Anders Dahlgren tar hand om många duktiga juniorer i SSK.

Anders fokuserar år efter år på att fostra dessa unga förare. Anders övervakar deras körningar ger råd och efter varje tävling har han en genomgång med samtliga juniorförare för att fostra dem till ”riktiga racingförare”. Han fokuserar på att de skall förstå vikten av fair race och att man alltid ska respektera sina medtävlare och funktionärer.