Topp 3 i SSK-klasserna inför finalerna 2022

Den 2-3 september avgörs det vilka som vinner respektive SSK-klass och vem som blir total SSK-mästare 2022. Finalerna körs på Kinnekulle och på lördag är publiken välkomna. 100kr inträde. Har ni inte möjlighet att ta er till Kinnekulle livesänds tävlingen på SSK-seriens Youtube-kanal.

Här följer en kort sammanfattning om vilka som ligger topp 3 i varje klass…

Renault Junior Cup

Alexander Björk från Vretstorp har haft ledningen i Renault Junior Cup sedan premiären i Falkenberg. Men på Gelleråsen senast var han inblandad i en startkrasch och fick bara med sig 34 poäng hem. Debutanten Oscar Klingström från Vikingstad har överraskat alla genom att vara snabb direkt första säsongen. Notera att han stod på pallen som trea redan i premiären. Men sedan på Kinnekulle i deltävling två kom första segern, inte bara en – utan två, dubbelseger alltså! Oscar har skuggat Alexander i tabellen hela säsongen, men efter Gelleråsen gick han förbi och leder med två poängs marginal inför finalen. Kommer bli spännande…

I Renault Junior Cup 2022 har vi fått se otroligt många talangfulla ungdomar som är mellan 13 och 18 år. För på placeringarna bakom Oscar och Alexander hittar vi duktiga förare som har möjlighet att ta kliv upp i tabellen om det går bra i finalen. Bland annat Lucas Hillström från Sala, Harley Andersson från Varberg, Albin Gustafsson från Västerås och Louise Larsson från Nora.

Topp 3 Renault Junior Cup: 1:a Oscar Klingström 740 poäng. 2:a Alexander Björk 738 poäng. 3:a Lucas Hillström 684 poäng.

Oscar Klingström vann dubbelt på Gelleråsen och leder klassen inför finalen.
Alexander Björk laddar för att ta tillbaka serieledningen och vinna klassen 2022.
Lucas Hillström hade bra kamp med Oscar på Gelleråsen och har chans på en bra placering i tabellen.

VolvoCupen

Jonas Börjesson från Uddevalla har radat upp pallplatser och leder VolvoCupen inför finalen på Kinnekulle och det skall mycket till för att Jonas inte ska vinna klassen totalt i år. Philip Björk från Fjärås ligger tvåa och har kommit allt närmare och har även tagit en seger i år, hans första för övrigt i klassen. Benno Andreasson från Gråbo tog sin första seger efter comebacken senast på Gelleråsen. Benno ligger nu trea i klassen, men skuggas av Jan Johansson från Onsala.

Topp 3 VolvoCupen: 1:a Jonas Börjesson 874 poäng. 2:a Philip Björk 702 poäng. 3:a Benno Andreasson 646 poäng.

Jonas Börjesson toppar tabellen i VolvoCupen.
Philip Björk ligger tvåa i VolvoCupen.
Benno Andreasson ligger trea.

SSK Klass 2

Malin Hellman från Falkenberg har tagit sju av tio segrar och leder SSK Klass 2 totalt. Men det finns en liten chans för grabbarna som jagar bakom, då framförallt Svante Lundkvist från Skepplanda som ligger tvåa. Men då vill det till att Svante vinner båda heaten i finalen och att Malin i princip inte tar några poäng alls. Låter osannolikt, men allt kan hända i finalen! Trea ligger Jacob Jonsson från Åtvidaberg som kört sin Volvo 242 till två segrar hittills i år. Kanske kan bli två till innan säsongen är över?…

Topp 3 SSK Klass 2: 1:a Malin Hellman 465 poäng. 2:a Svante Lundkvist 405 poäng. 3:a Jacob Jonsson 365 poäng.

Malin Hellman leder klass 2.
Svante Lundkvist har kört hem en seger i år och ligger tvåa i klassen.
Jacob Jonsson ligger trea i klass 2.

SSK Classic Racing

I SSK Classic Racing hade vi flest antal deltagare i samband med Västkustloppet i Falkenberg. Dom förare som kört flest tävlingar är Stefan Axelsson, Tore Buer och Jörgen Adlén. Stefan Axelsson från Gunnarskog har ointagliga 340 poäng och är klar segrare 2022.

Topp 3 SSK Classic Racing: 1:a Stefan Axelsson 340 poäng. 2:a Tore Buer 130 poäng. 3:a Claes Andersson/Arvid Viktorsson 90 poäng.

Stefan Axelsson är klar mästare 2022.
Claes Andersson delar tredjeplatsen med…
…Arvid Viktorsson som vann ett race i Falkenberg.

SSK Classic Standard

Samma läge i Classic Standard, där flertalet deltagare körde Västkustloppet i Falkenberg. Om inga fler kör finalen på Kinnekulle är Viktor Huggare den som vinner klassen 2022.

Topp 3 SSK Classic Standard: 1:a Viktor Huggare 100 poäng. 2:a Mathias Gustavsson 80 poäng. 3:a Jakob Hultkvist 70 poäng.

Viktor Huggare vann dubbelt i Classic Standard i Falkenberg och leder klassen.
Mathias Gustavsson i Volvo 142 ligger tvåa.
Jakob Hultkvist i Alfa Romeo 1750 GT ligger trea.

SSK Klass 3A

Det är endast Kjell Zetterström från Stockholm och Robin Wärmlund från Karlstad som deltagit i SSK Klass 3A. Dom delar på förstaplatsen med 100 poäng vardera.

Kjell i sin Honda…
…Robin i sin BMW.

SSK Klass 3B

I SSK Klass 3B har Mats Blomkvist från Alingsås tagit flest segrar med sin Nissan 200. Mats är redan klar segrare i klassen då han har 370 poäng och närmast ligger Björn Axelsson bakom på 100 poäng.

Topp 3 SSK Klass 3: 1:a Mats Blomkvist 370 poäng. 2:a Björn Axelsson 100 poäng. 3:a Claes Fransson/Tore Buer 80 poäng.

Mats leder klassen och kommer vinna totalt 2022.

SSK Klass 3C

Att Julia Eliasson från Kungälv skulle toppa tabellen i SSK Klass 3C inför finalen trodde nog ingen – Inte ens hon själv, då detta är hennes första säsong i klassen. Men Julia har kämpat på med sin Ford Mustang och är en av dom förare som tagit poäng i samtliga tävlingar. Förarna bakom har haft problem och inte kommit till start i alla tävlingar. Det ser bra ut för Julia inför finalen på Kinnekulle då förarna bakom verkar missa avgörandet. Leif Andersson från Årjäng bröt senast på Gelleråsen och missade därmed mark till framförvarande. Jan Brunstedt från Åkersberga ligger tvåa men kör inte finalen med sin Audi R8.

Topp 3 SSK Klass 3: 1:a Julia Eliasson 436 poäng. 2:a Jan Brunstedt 390 poäng. 3:a Leif Andersson 346 poäng.

Julia Eliasson leder SSK Klass 3C totalt inför finalen.
Jan Brunstedt ligger tvåa.
Leif Andersson ligger trea.

Fullständiga tabeller för SSK-klasserna finner ni här:

Serieresultat 2022