Spännande säsong väntar i SSK-serien

Den 4-5 maj är det äntligen dags SSK-premiär på Kinnekulle. Flera nya förare är anmälda till tävlingen vilket bäddar för en bra premiär men även en spännande säsong 2024. Några av fjolårets segrare i respektive klass fortsätter också i serien, vilket gör det extra tufft för nya utmanare som kommer få kämpa hårt om dom ska ta över förstaplatserna i år!

Den regerande SSK-mästare #72 Oscar Klingström tar klivet från Renault Junior Cup till Valvoline Trophy i år. Fartskillnaden mellan dessa klasser är stor, men efter testet i april tror många att Oscar kommer ge sig in i kampen om pallplatserna redan under premiären, då han har stor erfarenhet sedan tidigare. Han fortsätter köra Renault, men nu i en betydligt nyare årsmodell, nämligen en fd. JTCC-Clio. #6 Malin Hellman, BMW M3 E36 vann Valvoline Trophy förra året och kommer inte lämna ifrån sig förstaplatsen så lätt. #8 Svante Lundkvist, BMW kommer kämpa på för att ta ännu fler segrar i år. Den rutinerade #4 Ingvar Nilsson, BMW 320 kommer jobba på för att få bilen att gå allt fortare, lyckas han, då kan även han bli en tuff utmanare. #26 Björn Eklund, Opel Ascona och #120 Jacob Jonsson, Volvo 242 är tillbaka i klassen och har kämpat för att allt ska fungera 100% till premiären, Jacob är för övrigt en av titelkandidaterna i klassen i år. Fler förare är på gång med sina tävlingsbilar och ansluter senare under säsongen…

Notera att Valvoline Trophy kommer köra med omvänd startordning i race 2 i år. Detta gäller hela startfältet!

Oscar Klingström SSK-mästare 2023. I år byter han klass till Valvoline Trophy.

I Renault Junior Cup är fjolårstvåan #81 Lucas Hillström en storfavorit till att vinna klassen i år. Men han kommer få kämpa mot fjolårstrean #75 Albin Gustavsson som har siktet inställt på högre placering i tabellen 2024. Övriga utmanare i toppen är bland annat #69 Gustav Nord, #6 Amanda Ekfors, #57 Tim Folkinger, #11 Elias Vestling och #7 William Grennberger. Nya förare är bland annat #1 Liam Rikardsen och #12 Moa Vestling. Notera att förarna i Renault Junior Cup är mellan 13 och 18 år!

Täta race som alltid i Renault Junior Cup.

20 förare är anmälda till premiären i VolvoCupen! Så många har det inte varit i klassen sedan 2015.

Denna säsong ser ut att bli riktigt tuff då flera av förarna har stor rutin och några har även vunnit klassen tidigare. Den regerande VolvoCup-mästaren #44 Philip Björk, Volvo 850 fortsätter i år, men kommer få kämpa hårt för mästaren från 2022, #13 Jonas Börjesson, Volvo S70 är revanschsugen. SSK-mästaren från 2019, #88 Filip Bernström gör comeback i en Volvo 850. Fjolårstrean, #17 Kevin Rikardsen, Volvo S60 får i år sällskap av sin lillebror, #14 Kalle Rikardsen, även han kommer ratta en S60. #22 Felicia Karlsson tar klivet från Renault Junior Cup till VolvoCupen och kommer köra en Volvo 850. Emerson RaceTech från Örebro har värvat rejält med förare under vintern och har i skrivande stund fem anmälda till premiären. Imponerande! Utöver detta gör minst fyra förare comeback i år. Så räkna med att det kommer bytas en del backspeglar under säsongen. 🙂

#44 Philip Björk kommer få kämpa hårt om han ska försvara titeln i VolvoCupen.

#707 Leif Andersson, Sunbeam GT44 som vann SSK Klass 3 förra året är redo för premiären på Kinnekulle. Leif som utvecklar sin bil varje år utmanas av närmast av #02 Sten Jarl, Porsche och #41 Kjell Frykås, Ford Anglia. Klass 3 är den snabbaste av standardklasserna i SSK-serien och här kommer fler förare köra enstaka tävlingar i år, dock inte lika många som 2023. Flera hoppas dock att #93 Robin Wärmlund, BMW kommer ansluta under säsongen då hans inhopp förra året var imponerande med seger direkt!

Leif Andersson mästare i SSK Klass 3C 2023.

Välkomna till Kinnekulle 4-5 maj. OBS!!! Gratis inträde.

Kalender 2024: >>> Tävlingskalender SSK 2024