SSK-mästare 2014

August Krokström – SSK-mästare 2014

[styledbox type=”general” align=”center”]
VCoSSKmastare2014_560

AUGUST KROKSTRÖM, SSK-MÄSTARE 2014

August är en sann SSK-förare. Han är född 1995 och började sin karriär som racerförare på licenskursen på Kinnekulle Ring våren 2009. Detta efter att SSK:s ordförande Mikael ”Laban” Ericsson något burdust upplyst Augusts pappa om att åldersgränsen för Renault Junior var 14 år, på Elmiamässan vid påsk samma år.

Efter licenskursen körde August tre säsonger i juniorklassen. Det var mycket att lära och sista året blev det en andraplats totalt och en fenomenal avslutning på säsongen. Dags att kliva upp en klass.

Valet föll på VolvoCupen. Den hette inte så då, men den hade redan växt sig stor och där fanns bra konkurrens. En perfekt klass att utvecklas som förare!

Tredje säsongen i VolvoCupen blev en riktig fullträff! August blommade ut som förare och gjorde det mesta rätt. Sju segrar en tredje och en fjärdeplats, på 11 heat. Detta trots nya regler med omvänd startordning i det andra raceheatet varje tävlingshelg.

Tack vare att VolvoCupen var den i särklass största klassen i SSK-serien körde August till sig mest poäng även i det prestigefyllda SSK-mästerskapet och kunde stolt titulera sig SSK-MÄSTARE 2014!

20140614-_ILD1847

[/styledbox]
[hozbreak]