SSK-mästare 2016

Filip Sandström – Renault Junior Cup – SSK-mästare 2016

[styledbox type=”general” align=”center”]

[imageeffect type=”frame” align=”aligncenter” width=”600″ height=”800″ alt=”SSK-mästare 2016 – Filip Sandström” url=”https://ssk.concil.nu/wp-content/uploads/2011/12/SSK-Mastare-2016-kopia-768×1024.jpg” titleoverlay=”yes”]

[hozbreak]

Filip Sandström är född i Göteborg i februari 2002 och går i åttonde klass. Han har redan från tidiga år varit mycket bilintresserad och kunde de flesta bilmärkena redan innan han kunde prata. Intresset för att tävla vaknade när Filip vid 8 års ålder provade hyrkart ute på Team 13 i Torslanda. Han såg då ett reklamblad om gokartkurser och gick denna 2012 när han äntligen fick en plats. Sedan satte tävlandet igång och han avverkade första säsongen i Micro för att de kommande 2 säsongerna köra Formel Mini. Filip lyckades fint med kartingen men när han var 12 år så fick han via pappa reda på att man kunde få köra riktig bil redan när man fyllde 13. Det var ingen tvekan om vad Filip ville och 12 år gammal börjar övningskörning på inhägnat område och 12 1/2 år gammal tar han med dispens racinglicens på Kinnekulle Ring för att som 13-åring köra sin första säsong i Renault Junior Cup. Filip lyckades väl redan första säsongen och tog en 2:a plats i mästerskapet genom en avgörande omkörning på sista varvet i finalen på Karlskoga 2015. 2016 har Filip fyllt 14 år och gör en nästan osannolikt bra säsong med 9 segrar på 11 starter (samt en 2:a och en 4:e plats). Han lyckas så bra genom att han är väldigt lugn och stressar inte upp sig samtidigt som han har en riktig vinnarskalle. Vid sidan av racingen spelar han innebandy i Vinga Mariners i Västra Frölunda där han bor med mamma, pappa och hockeyspelande lillebror Emil.
Inför säsongen 2017 väntar nya utmaningar med en turboladdad Citroen DS3 som ska köras i den Nordiska serien DS3 Cup med tävlingar i Norge, Danmark och Sverige. Filip hoppas kunna göra lite gästspel i SSK och Filip har allt gott att säga om åren han tävlat inom SSK:s regi.

[/styledbox]